Másfél milliós adomány a Gyugyi-gyűjteményért

Mindösszesen 1,4 millió forinttal támogatta a Zsolnay remekműveket bemutató Gyugyi-gyűjtemény megvásárlásátA Pécsett működő Hauni Hungária Kft.

hirdetés


A gépgyártással foglalkozó cég adományával csatlakozott az „Értékmentők” közadakozáshoz, mely a gyűjtemény megvásárlásának utólagos támogatására indult.

Pécs és a Zsolnay márkanév elválaszthatatlanok egymástól. Városunk fejlődésében kiemelkedő szerepet játszott a Zsolnay-gyár, valamint az azt létrehozó és működtető család tagjainak tevékenysége. Nem csak hazai viszonylatban, hanem az egész világon elismerték a pécsi üzem termékeinek minőségét. A szépség iránti rajongás és a gazdasági ügyek szigorú kézbentartása eredményezte egykor a sikert.

Az Amerikai Egyesült Államokban élő Gyugyi László nagy műgonddal, a nemzetközi sikereket arató legszebb Zsolnay alkotásokat válogatta össze gyűjteményébe és adta azt a felbecsült értékének feléért Pécs városának. Magánszemélyek és cégek az „Értékmentők” nevet viselő közadakozási akció keretében adományukkal járulnak hozzá a gyűjtemény megvásárlásához. A társadalmi felelősségvállalás fontosságát valló Hauni Hungária Kft. ehhez a mozgalomhoz kapcsolódott nemes adományával.