Nőtt az érdeklődés a Gandhi iránt

A beiskolázás érdekében több nyílt napot is tartottak a elmúlt hetekben a pécsi Gandhi Gimnáziumban. Hogy a legutóbbit pontosan mekkora sikerrel, az néhány napon belül derül ki, de az előzetes visszajelzések alapján jelentősen nőtt az intézmény népszerűsége.

hirdetés

Négy nyílt napot is tartott az elmúlt hetekben a Gandhi Gimnázium és Kollégium. Sárkány Henrik az intézmény programfelelőse elmondta nemcsak az iskola hirdetett meg ilyen eseményt, de külön is bejelentkeztek általános iskolában végzős csoportok, hogy tájékozódnának a Gandhi szellemiségéről, és a következő tanévre meghirdetett képzéseiről.

– A jelek szerint sokan meggyőződtek arról, hogy milyen tartalmas oktatást nyújtanak és milyen sokféle segítséget adnak itt a diákoknak. Erről tanúskodik, hogy az egy évvel ezelőttinél másfélszer többen ígérkeztek el a gimnáziumba.

Sárkány Henrik szerint az intézmény által kínált ingyen étkezés, széles szociális háló és a támogatások vonzereje is egyértelmű, de érezhető, hogy a Gandhi gimnázium hírneve is kezd helyreállni: a jelenlegi diákjai jól érzik itt magukat, ennek pedig mind szélesebb körben megy híre. A következő tanévben induló évfolyamba továbbra is jelentkezhetnek a középiskola-választás előtt állók – a tehetséges, rászoruló, a roma/cigány táncok, hagyományok iránt érdeklődő gyerekeknek ideális célállomás lehet a Gandhi.