Máshogy járnak a vonatok

A karácsonyi és a szilveszteri utazási szokásokhoz igazodva változik a vonatok közlekedési rendje, több mentesítő járatot indít és fokozott biztonsági intézkedéséket rendelt el a MÁV-START Zrt.

hirdetés

A vasúttársaság csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a személyszállító vonatok december 23-án, vasárnaptól december 25-én, keddig ünnepnapi, december 26-án, szerdán vasárnapi menetrend szerint közlekednek. December 27-én, csütörtökön már a megszokott, munkanapi menetrend lesz érvényben.

A szilveszteri és az újévi ünnepi forgalomban a vonatok december 30-án, vasárnap és december 31-én, hétfőn ünnepnapi, 2013. január 1-jén, kedden vasárnapi menetrend szerint közlekednek. Január 2-án, szerdán pedig már a megszokott munkanapi menetrend lesz érvényben.

Jelentősen megnövekvő utasforgalomra számít a vasúttársaság a főváros irányából Győr és Pécs felé, ezért december 21-én, pénteken mindkét városba mentesítő vonat is indul Budapestről. További mentesítő vonatok indulnak a fővárosba 2013. január 1-jén Nyíregyházáról, Győrből, Pécsről és Nagykanizsáról.

A módosított közlekedési rendről a MÁV honlapján (www.mav-start.hu) található menetrendi keresőben és a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon is tájékozódni lehet – hangsúlyozta a vasúttársaság közleményében.

Kiemelték továbbá, hogy a megnövekvő ünnepi utasforgalomra készülve a vasúttársaság fokozott figyelmet fordít a közlekedő szerelvények üzembiztonságának fenntartására, valamint az utasok személy- és vagyonvédelmének erősítésére is. Mint kifejtették: a következő napokban különösen a Készenléti Rendőrség, de más rendőri szervek is megnövelt létszámmal látnak el szolgálatot a vasútállomásokon, pályaudvarokon és a személyvonatokon.

Ezen felül az utasok vagyonbiztonságának fenntartására a MÁV-START Zrt. a MÁV Zrt.-vel és a MÁV Vasútőr Kft.-vel együttműködve a szokásosnál nagyobb számban tervez állomási és vonatkísérő járőrszolgálatokat, számítva az ebben a munkában eredményesen együttműködő vasúti polgárőrökre, egyesületekre is.

Hirdetés