Másodfokon a kettős gyilkosság

A Pécsi Ítélőtábla jövő kedden kezdi tárgyalni másodfokon annak a férfinak a perét, aki 2011 augusztusában több lövéssel megölte barátnőjét és az ő új szerelmét a baranyai Romonyán.

hirdetés

Hornokné Décsei Katalin, a Pécsi Ítélőtábla sajtótitkára csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, ha nem lesz bizonyítási indítvány, amelynek a táblabíróság helyt adna, nem kizárt, hogy az ügyben már az első tárgyalási napon jogerős ítélet születik.

Az ügyben első fokon eljáró Pécsi Törvényszék B. Sándort előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés miatt marasztalta el, és életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta, azzal, hogy legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

A korábban egy pécsi cég logisztikai igazgatójaként dolgozó, 45 éves, képzett sportlövő vádlott 2010 tavaszán ismerkedett meg ügyvéd barátnőjével. Kapcsolatuk egy év múlva megromlott. A nő egy paksi ügyvéddel létesített szerelmi viszonyt, ám közben B. Sándort is hitegette.

Amikor a vádlott megsejtette, hogy az általa még mindig szeretett nőnek új barátja van, úgy döntött, elégtételt vesz. 2011. augusztus 31-én “szertartásszerűen” készült fel tettére. Fekete ruhába öltözött, bakancsot húzott, pisztolyt, két tárat, 150 lőszert, kést és távcsövet vett magához. Autóba ült, majd a nő romonyai házához ment. Átugrott a kerítésen, betört az épületbe, és a kamrában elrejtőző nőt és új szerelmét az ajtón keresztül leadott lövésekkel megsebesítette.

Amikor a két ember látta, hogy a kamraajtó nem védi meg őket, előjöttek. A vádlott fejlövéssel végzett a férfival, a menekülni próbáló nőt pedig lábon lőtte, majd miután tárat cserélt, és azt mondta neki, “úgyis meghaltok mind a ketten!”, az udvaron halálosan megsebesítette. Az orvos szakértő véleménye szerint a férfit hét, a nőt négy találat érte.

Amikor a vádlott meglátta a helyszínre érkező körzeti megbízottat és a polgárőröket, bezárkózott a házba, majd felhívta rendőrséget, és elmondta, mit tett. Azt is mondta, hogy véget vet az életének, de végül kiment az épületből, és megadta magát a rendőrség akciócsoportjának.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész, valamint a vádlott és védője is fellebbezett. Az ügyész a különös kegyetlenség minősítés megállapítása és a feltételes szabadságra bocsátás kizárása érdekében, a vádlott és védője a minősítés megváltoztatását és enyhítést kért.