Herczigék nyertek a Mecseken + Galéria!

A Herczig Norbert, Bacigal Igor duó nyerte szombaton a 46. Drávanet Mecsek-ralit, az országos bajnokság második futamát.

hirdetés

GALÉRIA. KLIKK IDE!

A viadal honlapja szerint mögöttük a Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős lett a második és a prológon győztes Botka Dávid, Mihalik Péter páros pedig a harmadik.

Pénteken, az éjszakába nyúlóan két, míg szombaton napközben további hat gyorsasági szakaszt rendeztek meg. Ezek össztávja 180 kilométer volt.

Eredmények:
1. Herczig Norbert, Bacigal Igor (Skoda Fabia S2000) 1:10:41.2 ó
2. Turán Frigyes, Zsiros Gábor (FordFiesta S2000) 14.2 mp hátrány
3. Botka Dávid, Mihalik Péter (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) 49.6 mp h.

A célban mondták

Herczig Norbert
„Nagyon elégedett vagyok. Talán picit kárpótolt a sors, mert a tavalyi IRC futamon egy technikai hiba miatt egyszerűen nem tudtam úgy autózni, ahogy szerettem volna, egy tiszta gyorsaságim sem volt. A másik az, hogy nagyon rég óta versenyzem itt a Mecsek alján, és ez a futam volt az, ahol a pályafutásom során, az elmúlt 15 évben sosem sikerült feltenni az i-re a pontot, mindig hiányzott valami pici az abszolút győzelemhez. Kategóriagyőzelmet sikerült talán kétszer, vagy háromszor szerezni, de ez még hiányzott. Ezelőtt három éve is pont Friciékkel meccseltünk egy nagyot, akkor ők kerültek ki győztesen, most sikerült revansot venni, aminek nagyon örülök. Nagyon jó verseny volt, nagyon flottul rendezett futam, egy perc csúszás nélkül, ami az elmúlt évek rendezvényei után szintén nagyon dicsérendő dolog.”

Turán Frigyes
„Azt gondolom, hogy én döntöttem el ezt a meccset azzal, hogy rossz gumit választottam az utolsó szervizparkban. Feltettük a közép kemény gumit a kemény helyett. Nem bíztam abban, hogy annyira meleg lesz az aszfalt, hogy dolgozni fognak ezek a gumik. Tavaly az IRC-n mentünk ezzel a 30-assal, akkor jó volt, de sokkal melegebb is volt. Nyárásvölgy végén, ahol saras volt, oda jó is volt az egyel puhább, nagyon jól át tudtunk jönni, de a 28 kilométeren eldőlt, ott megkaptuk azt a 12 másodpercet, ami után már nem volt nagyon értelme harcolni. Alsómocsoládon már csak átjöttünk egy 70-80 százalékosat, egy biztonságit, nem szerettem volna hibázni. Ez a második hely azért jó, de most még nem örülök neki annyira, amennyire holnap fogok szerintem, mert nyerni szerettünk volna. Norbi jól választott gumit, ügyes volt, gratulálok neki.”

Botka Dávid
„Amit akartunk, meglett. Azt tudom mondani, hogy rég volt ennyire jó meccs így, egymás között. Az, hogy a harmadik helyet megszereztük, annak is nagyon örülünk, bár, ha az éjszakai menet nem lett volna, még előrébb is tudtunk volna végezni, de mindegy. Igazság szerint, megkapjuk az utolsó gyorsért járó pontokat, így több pontunk lesz, mint a második helyezetnek. Ha minden versenyen így fogjuk csinálni, ez így jó lesz nekünk.”

Pethő István
„Amikor a mai nap első szakaszán láttuk Elek Pistit kiállni, attól kezdve mi vezettük a kategóriát. Matics Miska a másik két gyorson jól elporolt minket, mert jó gumikat választott, így feljött ránk elég szorosan. A második körre közel azonos gumikkal mentünk ki és igen nagy csatát vívtunk. Amit tavaly a jóisten megadott, azt most elvette. Akkor is ugyanilyen állásban voltunk, akkor nekem sikerült, idén pedig neki. Nagyon gratulálok Miskának, ma neki állt a zászló.”

Matics Mihály
„Tegnap sok hátrányt szedtünk össze, mert nem működött a hajtás pumpánk az esti gyorsokon. Ma az volt a feladat, hogy ezt ledolgozzuk, valamint az, hogy előnnyé fordítsuk át. A végére ez sikerült. Ezt a 20 másodperces hátrányt 2,2 tizedre sikerült átfordítani, ennyivel nyertünk Tyutyuék előtt. Nagy verseny volt.”

Matók Ádám
„Rövid karrieremnek eddigi legnehezebb versenyén vagyok túl. A pályákat nem ismertem, az eső sem a kedvencem, még nem is mentem esőben igazán, éjszaka pedig egy gyorsaságit tettem meg, így csupa újdonság volt, de ennek ellenére meg tudtuk nyerni a 8-as géposztályt. Voltak kalandjaink, defektet is kaptunk, de megnyertük, és ez a lényeg.”