Még a kijelölt helyen sem szabad tüzet gyújtani!

A pécsi erdőkben, s az azoktól számított kétszáz méteres körzetben is tilos tüzet rakni – tájékoztatta lapunkat a Pécs Holding Zrt. Mint írják, még a kijelölt tűzrakóhelyeken sem engedélyezett a tevékenység, sőt: szabálysértést követ el, aki tüzet rak.

hirdetés

A Pécs Holding Zrt. kezelésében álló malomvölgyi és mecseki parkerdő intenzíven látogatott pihenőhelyeire is érvényes az a tűzgyújtási tilalom, amelyet a megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal adott ki még július végén.

Ennek értelmében Baranya megye egész területén, erdőtől kétszáz méteren belül tüzet rakni, illetve tüzet okozó tevékenységet folytatni még a kijelölt tűzrakóhelyeken is tilos. Az illetékesek arra hívják fel lakosság figyelmét, hogy ennek megszegése szabálysértési eljárást vonhat maga után.

Ezeken felül a Pécs Holding, mint a város erdőterületeinek kezelője, saját hatáskörben – tűz és vagyonvédelmi okok miatt – egész évben tiltja a napnyugta utáni tűzgyújtást a parkerdők területén, ahol ezt jól látható kitáblázással is jelzik.