Még e hónapban startol az ügyféliroda

Már a finisben vannak azok a felújítási munkák, amelyek a keleti városrészben, a Komlói úti Origó-Házban zajlanak. Itt nyílik meg a hónap második felében az önkormányzat első, belvároson kívül elhelyezkedő ügyintéző helye.

hirdetés

Mint azt lapunknak dr. Lovász István jegyző elmondta, nemsokára befejeződnek a polgármesteri hivatal számára kialakított helyiség felújítási munkái, így a tervek szerint egy-két héten belül „beköltözhet a városháza” az Origó-Házba. Mint megtudtuk, a hivatal majd heti két-három napon át fogadja a városlakókat itt, s biztosítja számukra az összes, Kossuth téren elérhető szolgáltatást.

Mint arról korábban beszámoltunk, s Páva Zsolt polgármester programjában is jelezte: a városházán a hivatal kihelyezett ügyfélforgalmi irodáinak létrehozását vették tervbe. A pécsiek ugyanis az előzetes felmérések szerint szívesebben intéznék ügyeiket a Széchenyi téren és a Kossuth téren lévő központi épületeken kívül, a saját városrészeikben.

Az első ilyen helyen, az Origó-Házban például okmányokkal, gépjárművekkel kapcsolatban lehet intézkedést kérni, vagy egyszerűen csak információért is be lehet majd menni. Szakképzett ügyintézők töltik majd ki, szerkesztik meg a különböző beadványokat, kérelmeket, űrlapokat, időpontot egyeztetnek a polgárok nevében, így a pécsiek a már kész és hibátlan dokumentációval, megadott időben kereshetik fel például az okmányirodát.

Ezzel a belvárosba történő bumlizás mellett pénzt és időt szeretne megspórolni a város az embereknek. „Elérhetőbbé és rugalmasabbá kell tenni, hogy a pécsieknek ne kelljen sok időt és energiát pazarolniuk az ügyintézésre, s ne kiszolgáltatottnak, hanem kiszolgáltnak érezzék magukat” – mondta Páva Zsolt korábban.

A szerint nyugati példák igazolják a külső irodák életképességét, így várhatóan Pécsett is sokan inkább a helyben való ügyintézést preferálják majd a belvárosival szemben. Hozzátette: az első időszak tapasztalatai után – amennyiben valóban igény van a kihelyezett ügyfélszolgálati ügyintézésre – jövőre Kertvárosban és Uránvárosban is megnyílhat egy-egy hasonló iroda. Az új irodák megnyitása pluszköltséggel nem jár, a munkát belső átcsoportosításokkal oldja meg a polgármesteri hivatal.