Még érvényben van a díjkitűzés

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A korábban kiadott díjkitűzés továbbra is érvényben van.

hirdetés

A rendőrkapitányság ügyeltére érkezett bejelentés 2005. július 1-jén 6 óra 34 perckor, hogy egy pécsi vállalkozás Pál László utcai telephelyén a 47 éves biztonsági őrt holtan találták. A rendőrség a helyszínt átvizsgálva holtan találta a biztonsági őr 44 éves testvérét is.

A helyszíni szemle során megállapítást nyert, hogy a két férfit az ismeretlen elkövető bántalmazta.

Az ismeretlen elkövető kilétének megállapítása érdekében végrehajtott nyomozati cselekmények nem vezettek eredményre.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitánysága kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon, vagy hívja a 06-72-504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8.-16., p: 8.-13.) a 107 vagy a 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 1.000.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett. “