Még igényelhet komposztládát

Június eleje óta két új létesítmény szolgálja ki a pécsieket a lakossági szelektív hulladékgyűjtés terén: egy modern, a legmagasabb szintű európai uniós szabályoknak is megfelelő hulladékudvar és átrakóállomás a pécsi Szigeti tanyán, valamint egy szintén modern, minden vonatkozó környezetvédelmi előírásnak megfelelő Zöld Pont gyűjtőudvar Postavölgyben (Postagalamb u. 3.).

hirdetés

Az átadás alkalmából Pécs városa és a BIOKOM ingyenes, lakossági komposztláda-osztási akciót hirdetett meg, amelyhez előzetes igénylőlap (pályázat) kitöltése és leadása szükséges. Bár a pályázatok beadási határideje lejárt, de a nagy érdeklődésre való tekintettel a jelentkezés idejét meghosszabbították, így egészen a készlet erejéig tart.

Az akció időtartama alatt a pécsi lakosság ingyenesen juthat hozzá a modern, műanyagból készült 400 literes térfogatú, 14 kg súlyú, csomagolva 80 cm x 70 cm x 15 cm, összeszerelve 70 cm x 70 cm x 80 cm méretű komposztládához, amellyel a házi komposztálás szakszerűen megvalósítható.

A Mecsek-Dráva Hulladékgazdálkodási Program keretében elindult számos, új szolgáltatáson felül tehát továbbra is lehetőség van egy A/4-es lap kitöltésével komposztládát igényelni, amellyel nagyobb mennyiségű zöldhulladék hasznosítható újra, otthoni környezetben.

Az ingyenes komposztláda igénylésének feltételei a BIOKOM Nonprofit Kft. honlapján (www.biokom.hu) olvashatóak. Pályázati űrlap kérhető a három pécsi hulladékudvarból és a BIOKOM Központi Ügyfélszolgálati Irodájából. A hiánytalanul kitöltött pályázat benyújtható postai úton vagy személyesen a BIOKOM Központi Ügyfélszolgálati Irodájában (7632 Pécs, Siklósi út 52.).

Pályázati feltételek:

Jelentkezhetnek a pécsi lakossági hulladékgazdálkodási közszolgáltatásban egyéni hulladéktároló edényt használó (családi házas), hulladékgazdálkodási számlával rendelkező pécsi polgárok.

Akik a közszolgáltató felé tartozással nem rendelkeznek.

A komposztládákat a hivatalos BIOKOM-os értesítést követően a Szigeti tanyán működő hulladékudvarban lehet átvenni.

A komposztládákat a beérkező pályázatok kiértékelését követően, a beérkezési sorrendet figyelembe véve ítélik oda.

Az akció a készlet erejéig tart.