Még nem lesz erős lehűlés

A hétvégén még nem várható erős lehűlés, a leghidegebb órákban egy Celsius-fokig csökkenhet a hőmérséklet, legfeljebb kisebb esőre lehet számítani – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

hirdetés

Pénteken eleinte délen, majd kelet felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, néhány órára kisüt a nap, de nyugaton erősen felhős marad az ég, elsősorban ott lehet még kisebb eső. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de délnyugaton helyenként megélénkül a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 7 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.

Szombaton erősen felhős vagy borult, helyenként tartósan ködös lesz az idő. Helyenként szitálás is előfordulhat. Nagyobb eséllyel keleten lehet némi napsütés. A minimum-hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű. A nappali maximumok a felhős vidékeken várhatóan 6, a napos részeken 11 fok körül alakulnak.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult, helyenként tartósan ködös idő várható, néhol előfordulhat szitálás. Kis területen valószínű több-kevesebb napsütés. A leghidegebb órákban 1 és 6 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 5-11 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.