Megajachttal bővült a NER-lovag Szíjj László adriai gyűjteménye

Az Átlátszó írta meg, hogy újabb gigantikus méretű és árú luxusjachttal lett gazdagabb a kormányközeli üzletember, Szíjj László. A közel 50 méter hosszú, nemrég gyártott Seagull MRD névre keresztelt vízimonstrum ugyanannak a cégnek (L&L Charter) a nevén van, amely a korábban elsősorban Szijjártó Péter miniszter adriai kiruccanásáról híressé vált Lady MRD nevű hajót is birtokolja. Az L&L Charterről az Átlátszó korábban már kiderítette, hogy végső tulajdonosa Szíjj László.

Az oknyomozó portál annak is utánajárt, hogy a Seagull MRD a Benetti livornói gyárában készült 2020-ban. A 49,9 éter hosszú megajacht (ez a hivatalos kategóriája, ahhoz, hogy gigajachtnak lehessen nevezni, jó 30 méterrel hosszabbnak kellene lennie) a cég Custom családjába tartozik. Ide azon jachtokat lehet sorolni, amelyeket a legjobban fizető vevőknek, egyedi tervezés alapján gyártanak le.

A pontos árát még nem sikerült kideríteni, de a Benetti egy másik, korábban gyártott de méretben nagyon hasonló jachtja 30 millió euró (10,6 milliárd forint) körüli áron mozog jelenleg.

Hogy a Szíjj birtokában felbukkanó újabb, és az előzőnél is nagyobb jachtra miért volt szüksége a NER-hez ezer szállal kötődő üzletembernek, azt nem tudni, azonban az biztos, hogy a Lady MRD-t egy ideje már árulja Szíjj László cége. Korábban 16,9 millió euróért hirdette a luxusjachtot, azóta azonban lement az ár 14,9 millióra. Közben pedig, biztos ami biztos alapon bérbe is kiadja azt a tulajdonosa. Jelenlegi árfolyam szerint 176 ezer euró/hét a bérleti díja, azaz hozzávetőleg 62 millió forintért bárki viheti hét napra.

Az Átlátszó arról is ír, hogy mivel az L&L Charter egy máltai offshore cég, azon meg sem kell különösebben lepődni, hogy az új „zászlósjachton” máltai lobogót fúj a kellemes adriai szellő, és a hajózási oldalakon is máltaiként jegyezték azt be.

Az Átlátszó teljes cikkét ide kattintva tudják elolvasni.

Hirdetés