Megalázó vereség

A Videoton 0-1-ről fordítva 5-1-re legyőzte a vendég Pécset a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának vasárnapi játéknapján.

hirdetés

OTP Bank Liga, 3. forduló:
Videoton FC – PMFC-Matias 5-1 (3-1)
Székesfehérvár, 3300 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Nikolics (27., 44., az elsőt 11-esből), Vinícius (37.), Sándor (70.), Álvarez (76.), illetve Frőhlich (24.)
kiállítva: Uzoma (26.), illetve Grumic (29.)
sárga lap: Vinícius (29.), illetve Városi (18.)

Videoton: Calatayud – Szolnoki (Paraiba, 75.), Juhász, Vinícius (Zé Luis, a szünetben), Stopira – Caneira, Sándor – Kovács, Kleinheisler (Oliveira, 55.), Álvarez – Nikolics

Pécs: Dibusz – Fodor, Romic, Balogh B., Uzoma – Horváth A. (Márkvárt, 70.), Frőhlich (Deutsch, a szünetben), Koller K., Városi (Nagy J., a szüneten), Szatmári L. – Grumic

Fegyelmezett játékra rendezkedett be a szezonban eddig pont nélküli Pécs a százszázalékos, és még gólt sem kapó Videoton FC vendégeként, és a találkozó első negyedében ennek megfelelően futballoztak a vendégek. A fehérváriak ugyan már a pécsi térfélen megpróbálkoztak a labdaszerzéssel, de a kapura nem jelentettek különösebb veszélyt Nikolicsék. A félidő derekán aztán egy bombagóllal vezetést szerzett a Pécs, Fröhlich 22 méterről kapásból lőtt a jobb felsőbe, de hamar válaszolt a Videoton: Uzoma Nikolics büntetőterületen belüli buktatásáért piros lapot kapott, a 11-est pedig a sértett értékesítette. Aztán Vinicius és Grumics kakaskodása után a PMFC csatára is a kiállítás sorsára jutott, a kettős emberelőnyt pedig a Videoton még a szünet előtt gólokra váltotta.

A második félidőre már csak az volt a kérdés, a fehérváriak tudják-e tovább növelni előnyüket. Nem volt könnyű dolguk a hazaiaknak, mert a Pécs megfogyatkozva is masszívan védekezett. A létszámfölény azonban újabb találatokhoz segítette a hazai csapatot, amely – a két gárda tavaszi randevújához hasonlóan – ismét öt góllal terhelte meg a PMFC hálóját.