Megfenyegette a buszvezetőt – elítélték

A Pécsi Járásbíróság 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki minden ok nélkül szidalmazott és megfenyegetett egy autóbusz vezetőt. 

hirdetés

A vádirat szerint egy férfi 2016. szeptemberében Pécsen egy helyi járatú buszon részegen utazott. Az utazás közben a vádlott férfi odalépett a sofőrhöz, majd szidalmazni és fenyegetni kezdte.

A sértett férfi ekkor felszólította az utast, hogy az utasok számára fenntartott helyen tartózkodjon. A vádlott férfi ekkor még idegesebb lett, tovább szidalmazta a busz vezetőt, majd megragadta a nyakát. A sofőr ezt követően ellökte a vádlott kezét, aki ezután két kézzel megfogta a kormányt és megpróbálta elrántani, de a vezető megakadályozta.

A vádlott férfi miatt a busz jobbra-balra kitért, de szerencsére nem ment át a másik sávba. A busz vezetője a buszt, az utasok pedig a vádlottat fékezték meg.

A férfi akadályozta és bántalmazta a közfeladatot ellátó sértettet, a gépjárművezetőt, ezzel az utasok életét és testi épségét is veszélyeztette.

A Pécsi Járásbíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönre ítélte, melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette, valamint kötelezte az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére. Az ítélet jogerős.