Meghalt Balázs Fecó

Elhunyt Balázs Fecó, a Korál együttes legendája, miután súlyos állapotban kórházba került koronavírus-fertőzés miatt. 69 éves volt – írja a Blikk.

hirdetés

A lap értesülései szerint a zenész még saját lábán ment be a kórházba, mivel rosszul érezte magát, ott azonban állapota súlyosbodott, a hírek szerint lélegeztetőgépre került.

Balázs Fecó 1967-ben a Neoton együttes tagjaként kezdte el zenei karrierjét. Az igazi siker 1978-ban kezdődött számára, amikor megalapította a Korál együttest.

1978. május 1-jén adták bemutatkozó koncertjüket a Budai Ifjúsági Parkban. Balázs Fecó kemény rockzenébe oltott lágy, lírai dallamai, valamint az együttes ötödik tagjának is tekinthető Horváth Attila lényeglátó és szívhez szóló dalszövegei azonnal meghódították a fiatalokat.

Az 1980-as évek első fele a Korál legnagyobb sikereinek időszaka volt.

Az 1981-es táncdalfesztiválon a Homok a szélben című dalukkal óriási sikert arattak. 1986-ban a Korál feloszlott, innentől szólókarrierbe kezdett: 10 albumot adott ki. 1997-ben 12 év után újra összeállt az együttes, és egy koncertet adtak a Kisstadionban, amely elnyerte az év koncertje címet. Balázs Fecó 1998-ban Liszt Ferenc-díjat kapott, emellett megannyi díjjal ismerték el munkásságát: Fonogram-díj (2008), Artisjus Életmű-díj (2010).

Balázs Fecó temetéséről később intézkednek.