Megint jön a jég?

Délután akár ismét jégeső lehet, hiszen a radarképek tanúsága szerint egyre szaporodnak a viharfelhők a környéken. Az első cellával szerencsénk volt, hiszen – bár Pécs déli része felett alakult ki – délnyugati irányban, Pellérd környékén adta ki magából az égi áldást.

hirdetés

radarkép

A meteorológiai szolgálat jelzése szerint délután gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Főként kora délutántól a késő esti órákig alakulnak ki szórványosan záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat.

Estére 17 fokig csökken a hőmérséklet.

A tegnapi vihar komoly károkat okozott egyébként Baranyában. Képek csatolva: Pécsváradon villámcsapás miatt leégett egy ház Pécsvárad, de szerencsére nem sérült meg senki, ugyanitt több órás áramkimaradás is volt. A Dráva partján egy lakókocsiba csapott a villám, az is kigyulladt, ott állatok voltak veszélyben. Sárátfolyás több helyen is volt, még délelőtt is takarították a tűzoltók az utakat.

Jégeső Kozármislenyben és baranyai viharkárok:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=CCWaOESO8-U” height=”600″] [youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=yQ5uYEL8G5M”]