Megint lesz “Köszikávé”

A Szemem Fénye Alapítvány és a Dóri Ház, egész évben várja a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekeket és családtagjaikat, akik különböző térítésmentes szolgáltatásokat vehetnek igénybe az év 365 napján.

hirdetés

A küzdelmektől és gondoktól megfáradt hozzátartozóknak így, ha csak pár nap erejéig is, de lehetőségük nyílik a feltöltődésre, miközben gyermekükről szakképzett személyzet gondoskodik. Értük jött létre 2013-ban Magyarországon a Köszikávé nap is, mely egy angliai, rákbetegeket támogató szervezet, a Macmillan Cancer Support kampányának mintájára létrehozott országos akció.

“A Köszikávé felhívással azokhoz szólunk, akik a kávé elkötelezett imádói és rendszeres fogyasztói. Országos kampányunkban arra buzdítjuk Magyarország lakosságát, hogy szeptember 26-án, aznapi kávéjukat, teájukat barátaik, munkatársaik, családtagjaik és ismerőseik társaságában, a jótékonyság jegyében fogyasszák el. Nincs más dolguk, mint kijelölni egy helyet, ahol a vendégváró asztalt elhelyezik és megkérik vendégeiket az elfogyasztott eszpresszók, machiatók, latték, cappuccinók, hosszú és jegeskávék, teák, és frissítők, valamint sütemények és apró harapnivalók jelképes kifizetésére. A Dóri Ház működését támogató adományok az asztalra helyezett, tetszőlegesen kiválasztott és feliratozott perselybe kerülnek, amit az összejövetel végén tudnak a szervezők a Szemem Fénye Alapítványhoz eljuttatni” – írta a Szemem Fénye közleményében.

A www.szememfenye.hu weboldalon, valamint a Köszikávé facebook (www.facebook.com/koszikave) oldalán, minden, a nap lebonyolításához szükséges információ megtalálható.