Megint lesz szúnyogirtás

A BIOKOM Nonprofit Kft. megrendelése alapján Pécs közigazgatási területén több mint 2700 hektáron tartanak – kedd után – 4-én (szerdán) és 5-én (csütörtökön) este 18 órától 21 óráig repülőgépes légi-kémiai szúnyoggyérítést végeznek. Amennyiben csapadékos, szeles időjárás lenne ezeken a napokon, és indokolttá válna a gyérítés elhalasztása, akkor arra a  rákövetkező napokon (amikor az időjárás megengedi) az esti órákban kerül sor. A tevékenységet K-Othrin ULV nevű anyaggal végzik, amely a méhekre mérsékelten veszélyes! Kérjük a méhészeket, hogy a méhek biztonsága érdekében a szükséges intézkedéseket haladéktalanul tegyék meg!

hirdetés

A permetezőszer más élőlényekre és az emberre ártalmatlan. A közterületi használatra engedélyezett szer 10-50 méteres magasságból szórva, parányi cseppekre porlasztva, felhígítva nem jelent veszélyt a lakosságra – ez a módszer az éppen levegőben repülő szúnyogok ellen hatásos. Ennek megfelelően választották a szakemberek azt a 18 és 21 óra közötti idősávot a gyérítésre, amikor a szúnyogok legnagyobb része a levegőben van.

  • Németh András

    Tisztelt szerkesztők!
    Nem tudom tudják-e de az hogy a permetszer “más élőlényekre ártalmatlan” az nem fedi a valóságot hogy szépen fejezzem ki magam. Ez a permetszer minden nem melegvérű állatra halálos idegméreg, szóval nem lenne szükséges félrevezetni a lakosságot. És nem azt mondom hogy írják le, de inkább hallgassanak róla és ne az ellenkezőjét állítsák mert az nem szép dolog…