Megint magyarázkodni kényszerült Hoppál Péter “digitális kollégája” miatt

Hoppál Péter egy sajtótájékoztatón

Hoppál Péter pécsi fideszes országgyűlési képviselő megint “sztoriba” keveredett egy Facebook-posztja miatt.

hirdetés
Uránia Mozi

Kedden a képviselő közösségi oldalán megjelent egy fotó, ez.

A fotóhoz pedig ez a szöveg:

Épp most: M6 hazafelé.

“Utazás az ismeretlenbe…”

“Köd előttem, köd mögöttem,

Isten tudja, honnan jöttem…”

 A fotó perspektívájából arra lehetett következtetni, hogy a politikus készítette a képet, miközben a kilométeróra tanúsága szerint éppen 130-cal haladt az autópályán.

 A Blikk ki is szúrta, hogy itt valami nem stimmel, megírták, hogy a KRESZ tiltja a telefon bármilyen, kézben történő használatát vezetés közben, így a fotózást is. A lap szerint feltűnő emellett, hogy a műszerfalon látható időponthoz képest pár perccel később már kint is volt a közösségi oldalán a fotó. Szerintük aggályos az is, hogy olyan, mintha Hoppál egy kézzel fogná csak a kormányt.

Hoppál posztja gyorsan frissült, a következő magyarázatot fűzte valaki (az aláírás szerint Ogy. Képviselői Iroda) utólag a képhez:

 “BREAKING: Köszönjük a néhány sajtóorgánum részéről érkezett érdeklődést és aggódást a fotó kapcsán. Tájékoztatásul közöljük, hogy természetesen képviselő úr vezetés közben kézzel nem telefonál, ez alkalommal is kihangosítón volt saját telefonja. Az admin jogokkal rendelkező utasa készítette a fotót, ő is posztolta a képet, miközben az autót vezető képviselő jobb kezével lejjebb fogta a kormányt. Üdvözlettel: Ogy. Képviselői Iroda”.

 Azaz megint Hoppál Péter egyik “digitális kollégájának” tevékenysége okozta állítólag a félreértést. Egyszer már magyarázkodni kényszerült Hoppál, amikor néhány hónapja a nevével és profilképével senkiházinak nevezett “valaki” egy kommentelőt a Facebookon. Akkor elnézést kért és azt írta: “Admint adok a munkatársaknak, a személyes és a politikusi oldalamhoz is. Főleg nyáron nem tudok mindent kezelni. A posztokat én vagy a digitális kollégám teszem ki, de ezek kommentek voltak.”

 Javaslatként ugyanazt tudjuk megfogalmazni képviselő úrnak, mint az előző alkalommal: az ilyen félreértések elkerülése érdekében jelezni kell, mikor posztol Hoppál Péter, és mikor “Hoppál Péter”, azaz a Digitális Kolléga.