Megjelent az EUROPA CANTAT programja

Az EUROPA CANTAT nemzetközi kórusfesztivál 2015. július 24. és augusztus 2. között rendezik meg Pécsett. A fesztivál nem először jár a városban: Pécs 1988-ban egyszer már vendégül látta a háromévente mindig más országba utazó rendezvényt, akkor több, mint 3600 énekes vett részt a 10 napos kórustalálkozón.

hirdetés

A napokban kihirdetésre került a fesztivál programja és részvételi feltételei a fesztivál megújult honlapján (www.ecpecs2015.hu), valamint megjelent az információkat magyarul összefoglaló füzet is, amely online megtekinthető, letölthető, de kérésre a szervezők kipostázzák a nyomtatott verziót.

A 2015. évi EUROPA CANTAT fesztivál 57 énekes műhellyel, külön karnagyoknak és zeneszerzőknek szóló szakmai programokkal, fiatal menedzser tréninggel és különleges gyermekprogramokkal várja a kóruséneklés szerelmeseit.

A rendezvény rugalmas feltételekkel várja a résztvevőket: lehetőség van 4-8 napig tartó-, vagy rövidebb tartózkodással járó csomag igénybe vételére. A Magyarországon, illetve a Kárpát-medence országaiban élő magyar állampolgárok kedvezményes feltételekkel vehetik igénybe a fesztivál szolgáltatásait.

Az EUROPA CANTAT nyitott, mindenféle versengést nélkülöző fesztivál, programjának alapja a műhelymunka, amelyben a világ minden tájáról érkező énekesek együtt tanulnak be műveket egy elismert karnagy irányításával, közös felkészülésüket pedig záró koncerten mutatják be.

A jelenleg meghirdetett program egyelőre a fesztivál alapprogramját alkotó műhelyeit tartalmazza. Pécs város lakói, valamint az idelátogató turisták is csatlakozhatnak majd a fesztiválhoz a résztvevő kórusok és meghívott sztárfellépők délutáni és esti koncertjein, a Dóm téren esténként rendezett Közös Énekléseken, valamint a további kiegészítő folklór- és gasztronómiai programokon keresztül, amelyek részletei 2015 tavaszán kerülnek kihirdetésre.

Egy biztos, aki szeret énekelni, annak 2015 nyarán Pécsett a helye!

További információ: www.ecpecs2015.hu, info@ecpecs2015.hu