Megkapta a kért adatokat Tóth Bertalan

Tóth Bertalan egy csütörtöki sajtótájékoztatón bejelentette: megkapta azt a listát, amely Páva Zsolt első polgármestersége alatt kifizetett jutalmakat összesíti, így mégsem perli be a polgármestert. A közgyűlés kezdetén egyébként a városháza előtt életnagyságú bábukkal tüntettek a jutalmak miatt.

hirdetés

Galériáért klikk ide!

Egyelőre mégsem fogja perbe Páva Zsolt polgármestert Tóth Bertalan, az MSZP városházi frakciójának vezetője mert megkapta azt a listát, amely Páva Zsolt első polgármestersége alatt, 1994 és 1998 között kiosztott városházi jutalmakat tartalmazza.

Mint azt a frakcióvezető a csütörtöki közgyűlés előtt összehívott sajtótájékoztatóján elmondta: a pécsi önkormányzat 1994 és 1998 között járulékokkal együtt 403 millió forintot költött jutalmakra, Páva Zsolt jutalmazása pedig 1994 áprilisa és 1998 decembere között 3,3 millió forintjába került Pécsnek.

Szerdán Tóth Bertalan szintén sajtótájékoztatón közölte, hogy egészen 1990-től kezdve kikérte a városházi jutalmazásokat tartalmazó listákat, ám azokat a 15 napos határidőig nem kapta meg. Azt mondta, emiatt az adatvédelmi törvényre hivatkozva beperli a polgármester.

Mint azt újságírói kérdésre a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, mivel a számára legfontosabb, 1994 és 1998 közötti adatokhoz hozzájutott, egyelőre csak gondolkozik a peres út elindításán.

Hoppál Péter, a Fidesz pécsi csoportjának elnöke azt mondta: 1994 és 1998 között a város fejlődött, erősödött, épült. Hozzátette: a Páva Zsolt első polgármestersége alatt kifizetett jutalmak összege azonban így is eltörpül a szocialista érában kiosztott jutalmakéhoz képest. Szerinte más az, amikor „valaki a város épüléséért kap jutalmat, mint amikor valaki a város leépítéséért, tönkretételéért” – fogalmazott.

A közgyűlés kezdetén egyébként a városháza előtt életnagyságú bábuk álltak (képünkön). A korábbi alpolgármestereket, s a jegyzőt mintázó paravánokra ráírták, melyikük mekkora jutalmat vett fel a szocialista érában.

Az ügyben Páva Zsolt polgármester is közleményt adott ki, amelyet az alábbiakban közlünk:

„Szeretném világossá tenni, elsősorban az igazságot újra és újra semmibe vevő, azt elferdítő MSZP politikusok számára, hogy a probléma elsősorban nem azzal van, ha valaki – a munkáján felül – olyan kiemelkedő eredményeket ér el, amelyekért jutalom jár.

A probléma az, és ez az, ami igazán felháborító és morálisan vállalhatalan, amikor egy várost néhány év alatt 38 milliárd forintos adósságba verő, minden mozdíthatót eladó, a közvagyont felélő és elherdáló, Pécset a csőd szélére sodró szocialista városvezetők önmagukat még több tízmillió forintokkal, összességében milliárdokkal meg is jutalmazzák mindezért!
Sajnálom és szomorúan tapasztalom, hogy a szocialista politikusok ezt képtelenek tudomásul venni, ahelyett úgy tesznek, mintha ez lenne a normális.

Ezúton is közlöm velük: Pécsett ennek egyszer és mindenkorra vége van!”

Páva Zsolt

Pécs polgármestere
Pécs, 2011-10-13

 

Frissítve (12:49)

Hoppál Péter sajtóközleménye:

“Az MSZP kérjen bocsánatot az újabb hazugságokért

Felháborító és arcátlan az MSZP újabb hazugság-hadjárata, mellyel leplezni próbálják a tényt, hogy miközben 38 milliárd forintos adósságot hoztak össze Pécsett, milliárdos jutalmakat osztogattak ki egymásnak.

Ahelyett, hogy mélyen magukba néznének, bocsánatot kérnének a pécsiektől, amiért a csőd szélére sodortak egy várost, miközben ők tömték a zsebüket, majd teli pénztárcával leléptek, most megpróbálják elhitetni az emberekkel, hogy „egyik kutya, másik eb”!

Ebben is hazudnak!

Szeretném emlékeztetni az MSZP politikusait, hogy Páva Zsolt első polgármestersége idején Pécs gazdaságilag erős és fejlődő város volt. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy  ekkor sikerült városunkba hoznia az Elcoteq-et Páva Zsoltnak.

1998-tól, amikor az MSZP átvette a város vezetését, miért nem sikerült egyetlen céget, multinacionális termelő válallatot sem Pécsre hozni? Mert a cél nem ez volt, hanem a város szétrablása!

Önök nagyon is jól éltek az elmúlt években és nagyon jól élnek még mindig, abból a tízmilliókból is, amelyet kiosztogattak önmaguknak jutalomként.

Felszólítom Önöket, hogy hagyják abba az arcátlan hazudozást és kérjenek bocsánatot az elmúlt évtized elkövetett bűneiért, amely miatt egy egész város került a működésképtelenség határára, kérjenek bocsánatot azokért a bűnökért, amelyek árát 25 év múlva is fizetnie kell minden pécsi polgárnak!”

Dr. Hoppál Péter

elnök, Fidesz Pécsi Csoport

Pécs, 2011-10-13