Megkezdte a korlátozásokat a Forrásház

Több százmillió forintos kintlévőség miatt a notórius nem fizetőkkel szemben kemény intézkedéseket vezet be a Tettye Forrásház Zrt. A vízszolgáltató megkezdte a korlátozásokat a bekötővezetékeken.
A Tettye Forrásház azért indított el tavasszal egy kintlévőségkezelő programot, mert az elmúlt év vége óta nem csökkent a céggel szembeni több százmillió forintos tartozásállomány.

hirdetés

– Rendszerint decemberben mindig megnő a kintlévőségünk, de idén sem csökkent hónapokon keresztül, sőt tovább emelkedett – mondta Sándor Zsolt vezérigazgató. – A cégvezető szerint ezért próbáltak segítséget nyújtani a programmal, s azzal is, hogy részletfizetési lehetőséget biztosítottak a tartozó fogyasztóknak, ám sokan nem kértek segítséget.

Mint mondta, akik nem vesznek tudomást a tartozásukról, s nem hajlandóak részt venni a programban, azokkal szemben – a jogi eljárás megindítása mellett – a bekötővezetéken vízkorlátozást vezetnek be – mindezt többszöri felszólítás után.
A Forrásház azoknál az ingatlanoknál vágja el a vezetékeket, amelyek esetében 150 méteren belül van vízvételezésre – közkút vagy átalakított tűzcsap – lehetőség, másutt minimális áteresztést engednek a csöveken.

Az igazgató szerint a korlátozásokra azért van szükség, mert a tisztességesen fogyasztókat is védik, hiszen nem fogadható el az, hogy miközben a többség terhei nőnek, addig egy kisebbség ebből hasznot húz, s megfizetteti velük az ő vízdíját.
A vezérigazgató szerint több ezer fogyasztó a notóriusan nem fizető, akik három-négy hónap után sem reagálnak a felszólításaikra, miközben százezres nagyságrendű tartozás halmoznak fel, és sem az önkormányzatnál, sem a Forrásháznál nem kérnek segítséget.