Megnyílt a pécsi Ünnepi Könyvudvar

Első alkalommal tartanak rendezvényt a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban a könyvhét alkalmából csütörtöktől vasárnapig; az I. Ünnepi Könyvudvar családi és szakmai programokat is kínál Pécsen.

hirdetés

“Kiadók kerestek meg minket, mivel a megyei könyvtár évek óta nem tartott semmilyen rendezvényt a könyvhét kapcsán. A könyvudvart hagyományteremtő szándékkal rendezzük meg” – mondta Szabolcsiné Orosz Hajnalka, a Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtár igazgatója csütörtökön az MTI-nek.

Az esemény helyszíne a tavaly szeptemberben átadott, a megyei, a pécsi és az egyetemi könyvtárakat tömörítő Tudásközpont udvara. A Háztűznéző program keretében szívesen látják azokat is, akik még nem jártak az ország egyik legmodernebb könyvtárában. Az igazgató hozzátette: mivel a Pécsen élők közül eddig valószínűleg kevesen találkoztak a vidéket járó könyvtárbusszal, kiállítják azt is.

A vásáron nyolc kiadó és könyvesbolt képviselteti magát. A programok csütörtökön 16 órától, pénteken, szombaton és vasárnap 10 órától 20 óráig látogathatók. Pénteken szakmai programra várják a baranyai szakembereket, a délutáni és esti órákban író-olvasó találkozókat, könyvbemutatókat tartanak.

A gyermekeket játszóház várja, az irodalmi programokat koncertek színesítik. Az udvarban megtekinthetők a megyei könyvtár könyvkötőinek díszes munkái is.