Megnyílt Pécs első blues- és dzsesszklubja

Blues-t és dzsesszt játszó, továbbá a társműfajokban jeleskedő pécsi zenekaroknak kínál állandó fellépési lehetőséget az a könnyűzenei klub, amely a napokban nyílt meg a pécsi Király utcában.

hirdetés

A magánvállalkozásban megvalósult Pécsi Szalaiusz Blues & Jazz Club a városban az első ilyen vendéglátóhely, ahol akár 15-20 Pécsett játszó, a könnyűzenei palettát lefedő profi kortárs formációt, egyéni előadót is láthat, hallhat a közönség – emelte ki Fekete Kálmán zenei szervező a szórakozóhelyről az MTI-hez hétfőn eljuttatott tájékoztató anyagában.

A zenei szervező szerint a klub nívós és hosszú távú működtetése hozzájárul a Dunántúl legnagyobb városa hazai, valamint nemzetközi hírnevének, turisztikai vonzerejének növeléséhez.

Fekete Kálmán kitért arra, hogy az első tapasztalatok kedvezőek: az eddigi koncertek iránt nagy volt az érdeklődés, bizonyítva, hogy van igény a kortárs könnyűzenére, és annak sokszor méltatlanul mellőzött, többségüket tekintve világszínvonalú produkciókkal jelentkező pécsi képviselőire.

Jelezte: a Pécsi Szalaiusz Blues & Jazz Clubban február 26-án a PeterSon Jazz trio, 27-én a Grinders (rock’n roll), 28-án a Bluesgarden (blues-rock), március 1-jén a Fuego Luna (flamenco) lép a közönség elé.

A zenei szervező felidézte, hogy a baranyai megyeszékhely az 1960-1970-es években ismert volt országosan egyedülálló könnyűzenei kínálatáról. A városban harminckét élőzenés szórakozóhely működött, a lokálokban, bárokban, tánctermekben és éttermekben rendszeresen bárzene, tánczene, esztrád, dzsessz, beat, rock, cigányzene, népzene, s egyebek mellett fúvószene szólt.

Emellett Pécsett alakult meg mintegy négy évtizeddel ezelőtt a Magyar Jazzkutatási Társaság, 1991-ben pedig a Magyar Blues Társaság – fűzte hozzá.

 • deepblueready

  A cím: Pécs, Király utca 21.
  http://kocsma.hu/szalaiusz-club/
  Sok sikert a klubnak, nagyon kellett már egy ilyen színvonalas, élőzenét nyújtó hely Pécsett!!

 • Helyi

  “Kedves En”!

  Ha már értelmeset nem tud írni… inkább ne írjon semmit. Ha tudná mennyi munka volt abban hogy a hely idáig eljusson akkor nem “ingyen reklámozna” csak egy kis infó 2-3 hétig kell a “sajtót” hívogatni hogy össze jöjjön, jöjjenek a cikkek… Még mindig ingyen reklám?
  Amúgy előbb nézném ki magából hogy zavarja más sikere mint hogy tenne a sajátjáért.

 • név

  És mi a cím?

 • En

  Egyeseknek jár az ingyen reklám!!!

 • szöcs

  Üditö olvasni ilyen hireket. Sok sikert, jövök.

 • PécsiPasi

  Sok sikert és hosszú életet kívánok a klubnak!