Megrohamozták a Kálvária-dombot

Az elképesztő kánikulai meleg ellenére is néhány nap alatt több százan keresték fel a megújult Kálvária-dombot. Minden jel arra mutat, hogy a város új, népszerű találkozási pontja lesz az 30 millió forintból felújított park.

hirdetés


A munkálatok előtt leginkább randevúzó párok kedvelt helye volt a Kálvária-domb, nem így azonban már a múlt hétvégén, amikor is egymásnak „adták a kilincset” látogatók. Szinte folyamatosan érkeztek jellemzően családosok, idősebb pécsiek és turisták, szemügyre venni a megszépült területet és az újonnan kialakított kilátót.

Új sétány, kilátóterasz, szennyezőanyagokat semlegesítő beton, megtisztított terület és lépten-nyomon kihelyezett padok fogadják az új közpark közönségét. A 8 és 20 óra között nyitva tartó területet 30 milliós beruházással, saját forrásból csinosította ki az egyik cementipari vállalat.

– Nagyon szép lett a park, de a betonból készült ülőalkalmatosságokat inkább a boldog békeidőket idéző stílusú padokra kellene cserélni – adott hangot véleményének egy általunk megszólaltatott idősebb úr.

– Bár a kilátónál különféle irányokban jelzik, hogy mely pécsi nevezetességet merre találunk, sokuk mégsem látszik a magas fák miatt – tette hozzá.

Megjegyezve, reméli, hogy a sétány melletti növényzet telepítésére is fordítanak figyelmet az illetékesek, hogy az oda látogatók minél több és színesebb virágban és bokorban gyönyörködhessenek a jövőben.

Egy fiatalember szerint ellenben kiváló a kilátás, és különösen örült annak is, hogy a környező karsztbokorerdőt ilyen szépen sikerült megőrizni. Úgy véli, a legnagyobb problémát az jelenti most, hogy kevés az árnyék a területen, s attól tart, hogy a megújult Kálvária-dombot kevesebben fogják ismerni, mint azt értékei alapján megérdemelné a terület.