Megszépül az urnafal a temetőben

A Pécsi Köztemető üzemeltetője, a Biokom augusztus végén kezdi meg a sírkert I. számú íves urnafal B és C épületének felújítását.

A Biokom közleménye szerint a munka augusztus 23-án kezdődik, és várhatóan 45 napot vesz majd igénybe. Ezidő alatt az urnafalak nem lesznek látogathatóak, és mellétemetést sem lehet intézni a felújítás lezártáig.

A társaság a még érvényben lévő urnahelyek zárólapjait és a fülkékben lévő urnákat a kegyeleti normáknak megfelelően tárolja, a felújítás végeztével pedig visszahelyezi, a munkafolyamatot fényképekkel dokumentálja. A BIOKOM NKft. felhívja a figyelmet, hogy a 2012. év előtt betemetett, illetve 2012 előtt újraváltott urnafülkék újraváltása esedékes. Az urnaférőhelyeket az utolsó temetéstől vagy újraváltástól számított 10 év múlva kell újraváltani, amelyre egy év türelmi időt biztosít a társaság. A felújítás végeztével az érvényben nem lévő urnafülkékbe az urnát nem helyezik vissza, hanem további fél évig tárolják. Amennyiben a hozzátartozók ez idő alatt sem jelentkeznek érte, a szórókútban helyezik el.

hirdetés
Uránia Mozi