A megszokottnál sűrűbben járnak a pécsi buszok

Pék Patrik, a PTKE menetrendi és vonalhálózati referense azt javasolja a Tüke Busznak, hogy legyen sűrűbb a buszközlekedés, mint a korábbi ünnepek alatt.

hirdetés

Az ünnepek alatt az alábbi menetrendre számíthatnak az utasok napokra lebontva:

December 22-23-án és 29-30-án munkanap a nyári menetrendhez hasonló munkanapi járatsűrűséggel indulnak a buszok a főbb vonalakon. A menetrendet az időszakban jellemző utasforgalomhoz igazította a Tüke Busz Zrt.

Az esti időszakban Kertváros felé a 3-6-os busz a bevásárlóforgalomhoz igazodva kissé sűrűbben indul egyesületük javaslatára.

December 24-én a járatok szabadnapi menetrend szerint közlekednek. 15.30 után az éjszakai járatok indulnak el és a nappali járatok leállnak. Néhány nappali járat még az esti műszakbefejezésekhez igazodva közlekedik.

Az éjszakai járatok egész éjjel közlekednek. Az éjféli misék, illetve a közbiztonság érdekében.

December 25-én a nappali járatok szabadnap szerint normál üzemidőben hajnal 4 órától elindulnak az országos menetrendekhez hasonlóan. Az eddigi években Pécsett nem jutottak be a közszféra dolgozói a munkahelyükre, a változás által ez a probléma megszűnik.

25-26-27-28-án szabadnapi menetrend szerint közlekednek a járatok.

31-én szabadnapi menetrend szerint indulnak a járatok. Az elmúlt évekkel ellentétben ezen a napon sem áll le a közlekedés, hanem a tapasztalatok alapján gyakrabban indulnak a buszok 22 óra után a Belvárosba Uránvárosból és Kertvárosból is.

A tavalyi tapasztalatok alapján jelentős éjszakai járatsűrítést hajt végre a Tüke Busz Egyesületünk javaslatára.
Kertváros és Uránváros között 2015-ös jelzéssel 30 percenként rendkívüli járat indul. A járat Uránvárostól az Árkádig a 2-es, utána a Csontváry utcáig a 973-as vonalon közlekedik.

A 2-es és a 973-as járatok egész éjjel 30 percenként közlekednek, továbbá ezálta Uránváros és az Árkád, illetve a Csontváry utca között 15 percenként, folyamatosan indulnak a járatok.

0.30-kor minden nagyobb városrészbe indul éjszakai járat, majd 2 óra után is lesz hazajutási lehetőség a peremkerületek és a mecseki városrészek felé.

Január 1-jén normál üzemidővel, hajnal 4-től szabadnapi rend szerint indulnak el a járatok.

A tájékoztatók megtalálhatóak a bérletpénztárakban és a végállomásokon dec. 19-étől, a buszokon és a Tüke Busz Zrt. weblapján. ITT!