Megszólalt az ámokfutó pécsi gyilkos

„Sosem volt gyilkolási szándék bennem – állítja a pécsi ámokfutó, Gere Ákos, aki 2009 novemberében agyonlőtte egyetemista társát. A támadásban egy másik diákot, egy tanárt és egy takarítót súlyosan megsebesített. Gere most először beszélt szörnyű tettéről.

hirdetés

Gere Ákos eddig nem adott interjút, négy év után P. Gál Juditnak beszélt a végzetes napról, és az odáig vezető útról. A Halálosztók című riportkönyv az elmúlt évek legbrutálisabb gyilkosságaival és azok jogi bonyodalmaival foglakozik.

Ákos 15 éves kora óta szedett gyógyszereket, és azt mondja, megfelelő terápiával nem került volna olyan pszichotikus állapotba, hogy 2009. november 26-án lövöldözni kezdjen a Pécsi Tudományegyetemen. Tettéért 30 év letöltendő börtönt kapott.

– Bűnhődni mindenféleképpen kell. Nem akarok mentséget keresni és kisebbíteni a történtek jelentőségét, a halálesetet, a sérüléseket – mondta a gyilkos.

A kegyetlen tett kapcsán pedig még azt is hozzátette: “Túlzónak találom az ítéletet. Nem mondom, hogy akkor lennék elégedett, ha a felét kaptam volna, azt se mondom, hogy egy évet kellett volna kapnom, de az igazság szerint a kényszergyógykezelést tartottam volna megfelelőnek” – olvashatjuk Gere Ákos szavait P. Gál Judit könyvében.