Megszüntették a bicsérdi bankrablás gyanúsítottjának előzetes letartóztatását

Megszüntette a Pécsi Városi Bíróság szerdán a baranyai Bicsérden januárban elkövetett bankrablás gyanúsítottjának előzetes letartóztatását.

hirdetés

Csernik Aranka, a gyanúsított védője az MTI-nek elmondta, ügyfele szabadlábra került, ugyanakkor lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el vele szemben.

Kitért rá, hogy az intézkedést az ügyben végrehajtott nyomozati cselekmények eredményei tették lehetővé. Kiderült, hogy a gyanúsítottnak más típusú motorkerékpárja van, mint amilyet a jelenlegi adatok szerint az elkövető a meneküléshez használt. Továbbá két tanú a szembesítéskor is fenntartotta, hogy a gyanúsított velük volt a bűncselekmény elkövetésének idején.

A bűncselekmény idén január 21-én történt. A rabló késsel fenyegette meg a bicsérdi takarékszövetkezet alkalmazottját, majd több mint egymillió forint zsákmánnyal elmenekült a helyszínről.

A rendőrség március 18-án közölte: elfogta a rablás gyanúsítottját, a 34 éves férfit a bíróság már előzetes letartóztatásba is helyezte.

Az akkori rendőrségi tájékoztatás szerint a feltételezett elkövetőt több mint tíz tanú kihallgatása, a banki biztonsági kamerák felvételeinek, valamint a helyszínen gyűjtött nyomoknak az elemzése után sikerült azonosítani.