Megtaláltuk a Mindenki Karácsonyfáját!

Az elmúlt évek egyik legszebb Mindenki Karácsonyfája lesz Pécsen. Egy ezüstfenyőt választottak ki, amit Pécs keleti városrészében fognak kivágni hétfőn – tudtuk meg a tulajdonostól. A fenyő nagyjából 45-50 éves lehet, gazdája először nem is akart megválni tőle, a véletlen folytán azonban mégis felajánlották a fát. A történet két éve kezdődött, amikor is téves címre érkeztek a favágók, akiknek a 2014-es mindenki karácsonyfáját kellett volna kivágniuk.

hirdetés

A tulajdonosok a szívükhöz kaptak, hiszen 1976-óta nevelgetik az ezüstfenyőt, amely jelenleg a környék legszebb fenyője.

fenyo2– Nagyon megrémültünk, amikor betoppantak a láncfűrészes emberek, de gyorsan tisztáztuk, hogy ez csak egy tévedés – mondta lapunknak a tulajdonos, akiben azóta érlelődött a gondolat, hogy fenyőjüket egyszer mégis csak fel kellene ajánlani a köz javára.

– A férjem és a családom először hallani sem akart róla, majd szép lassan belementek, mert belátták, hogy így lesz a legjobb, hiszen a fa már kinőtte a helyét, és hatalmas mérete miatt veszélyezteti a házat – mondta a fa gazdája.

 

A tulajdonos a fa magasságát nem tudta megmondani, az majd akkor derül ki pontosan, amikor hétfőn kora reggel kivágják és elfektetik.

Ez nem lesz egyszerű, mert egy szűk utcán kell majd elszállítani a Széchenyi térre.

A tulajdonosok elmondása szerint a fát 13 másik közül választották ki, s jövő héten fel is díszítik.