Megteltek a szállodák

Megteltek a szállodák az ország fontos turisztikai központjaiban, minden szállásadó egység 90 százalék fölötti kihasználtsággal üzemel a hosszú hétvégén – írja az MTI az M1 aktuális csatorna szombati körkapcsolása alapján.

hirdetés

Siófokon a hétvégén gasztronómiai és kulturális programok várják az érdeklődőket, a szállodások az M1-nek azt mondták, elsősorban belföldi családosok, nagycsaládosok érkeztek a Balaton-parti városba, de a többi nagy balatoni üdülőhelyen is telt ház van.

Hévízen a magyar és német, illetve osztrák vendégek vannak többségben, de sokan érkeztek Szlovákiából, Csehországból és Oroszországból, a szállodák 95, a magánszállások 90 százalékos kihasználtsággal működnek. Reményeik szerint – amint az elmúlt három évben is – sikerül meghaladni az egymillió vendégéjszakát – hangzott el az M1 délutáni hírműsorában.

Egerben szintén megtelt az összes szálláshely, szinte mind a hatezer vendégágyat lekötötték, a turisták 70 százaléka magyar, 30 százalékuk pedig külföldi, elsősorban lengyelek, de sok a hétvégén a belga és a francia turista is.

Szegeden a hírműsor szerint több helyen hetek óta nincs szállás már a nyárra, és itt is túlsúlyban vannak a magyar turisták, de népszerű a város a románok és a szerbek körében is, a szállodák itt szintén megteltek.