Megújul a komlóiak csatornahálózata

Májusban kezdődnek Komlón a település csatornázatlan területeinek hálózatba kötésére és szennyvíztelep-korszerűsítésre irányuló munkálatok, amelyekre a mecseki város 1,1 milliárd forintos forrást kapott – közölte Polics József (Fidesz-KDNP) polgármester csütörtökön az MTI-vel.

hirdetés

Az európai uniós és állami forrásokból finanszírozott beruházás során korszerűsítik a város 1988-ban épült szennyvíztisztító telepét – olvasható az MTI-nek eljuttatott közleményben.

Modernizálják a létesítmény beérkező szennyvízfogadó aknáját, az ülepítőket, a medencéket, valamint a gépház létesítmények beton- és egyéb szerkezeti elemeit, gépészeti berendezéseit, továbbá a villamos és irányítástechnikai hálózatokat.

A projekt keretében a kivitelező a város hét helyszínén összesen 113 ingatlant köt rá a szennyvízhálózatra.
Polics József a projekt vállalkozói szerződésének januári aláírását követően közölte: az építkezés után Komló jelenlegi 98 százalékos szennyvízcsatorna-ellátottsága 99,3 százalékra nő.

A városvezető csütörtökön az MTI kérdésére elmondta: az engedélyhez nem kötött előkészítő munkálatok már megkezdődtek, a projekt főbb elemeinek kivitelezése pedig májusban indul.