Megújult Bóly

Megújult Bóly központja, a mintegy 403 millió forintos beruházás záró eseményét kedden tartották a négyezer lakosú baranyai városban.

hirdetés

Az önkormányzat az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a mintegy 273 millió forint európai uniós támogatást élvező fejlesztés keretében felújították a Batthyány-Montenouvo család volt tiszttartósági épületét, az országos műemléki védelem alatt álló “Kiskastélyt”, melyben megteremtették a lehetőséget rendezvényterem, konyha, termékház, zenekari próbaterem, fitness- és wellness-központ kialakításának.

Kiemelték, hogy a régi, elavult helyén egy új, modern buszváró épült, emellett megvalósult boltok, közművezetékek, a közvilágítás rekonstrukciója, térfigyelő kamerarendszer kiépítése, parkokat, parkolókat, járdákat tettek rendbe, köztéri szobrokat restauráltak.

A projekt részeként előadásokat tartottak a lakosságnak a bűnmegelőzésről, az egészséges életmódról, a kábítószer- és alkoholfogyasztás káros hatásairól, a környezettudatosságról, és a közösségi munka szervezéséről, segítve a helyieket az egészség- és környezettudatos életmód kialakításában, a városhoz való kötődésük erősítésében.