Megújulóban a Cella Septichora üvegteteje

Minden sérült és elopálosodott üveglapot kicserélnek a héten a világörökségi értékeket rejtő Cella Septichora Látogatóközpont mennyezetén, így az a hétvégétől teljes pompájában fogadja ismét a látogatókat a Szent István tér mélyén.

hirdetés

GALÉRIA. KLIKK IDE!

Garanciális munka keretében javítják ki a napokban a Cella Septichora üvegtetejét. Emiatt egész héten át zárva tart az intézmény. Mint arról korábban beszámoltunk, az ókeresztény emlékeket védő létesítmény teteje több helyütt opálossá vált, s egyik-másik üvegtető el is repedt az utóbbi években.

A kezelő társaság most garanciális javításokat kezdeményezett a problémák elhárítása érdekében.

Bozóky Anita, a fenntartó Zsolnay Örökség Kezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője lapunknak azt mondta, várhatóan pénteken fejezik be a javításokat, így előreláthatóan a hétvégétől ismét fogadhat vendégeket az intézmény.

A pár napos kényszerű leállás után a létesítmény összes szolgáltatása ismét működik majd.

Az ügyvezető hozzátette: más jellegű garanciális munka is várható a közeljövőben, hiszen az épület nagyobb esők idején itt-ott beázik. Ennek a problémának az elhárítását is ingyen várják el a kivitelezőtől. Hogy e feladatot várhatóan mikor végzik el, ma még nem tudni.