Megújult a bekötőút

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretében teljesen megújult az Alsómocsoládra vezető bekötőút 7,2 kilométeres szakasza, írta közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

hirdetés

A 874 millió forintos, európai uniós forrásból megvalósuló projekt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. számításai szerint közel 3000 Baranya megyei lakos életében hoz pozitív és érzékelhető javulást.

Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával. A Dél-dunántúli régióban 2013 év végéig összesen 21,4 milliárd forint megítélt forrást használ fel a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A Baranya megyei alsómocsoládi bekötőút (65174-es út) 7,2 kilométeres, Mágocs és Alsómocsolád település között található útszakaszon a kivitelező elvégezte a pályaszerkezet cseréket, új aszfaltréteget terített, a szükséges helyeken kiszélesítette a burkolatot, újraépítette a padkát, emellett az útszakaszon található buszmegállóhelyek is teljesen megújultak.

A közbeszerzésen nyertes cég emellett korszerűsítette az útpálya víztelenítését és vízelvezetését, ami a megújult útszakasz élettartamát nagymértékben meghosszabbítja. Az alsómocsoládi belterületi szakaszon a kivitelező forgalomcsillapító szigetet létesített, továbbá a csomópontok rendezéséről is gondoskodott. A sikeres projektzárás után így jobb utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételek mellett közlekedhetnek z úthasználók ezen a szakaszon.

A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, mind az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújult országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd. A kivitelezés közvetlenül érinti az út menti települések, Mágocs és Alsómocsolád mintegy 3000 lakóját, akik mindennapi munkába járás, iskolába járás, ügyintézés során használják az országos közutat, valamint közvetve érintettek a községeken áthaladó forgalom résztvevői is.