Megújult a mohácsi összekötőút

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 2,8 kilométeren újult meg mintegy 278 millió forintból a Mohácsi összekötőút – tájékoztatta lapunkat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 

2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út felújítását indította el a Magyar Közút. Baranyában ez által az 5121-es jelű, mohácsi összekötőút 2,8 kilométeres szakasza újult meg.

A munkálatok során megtörtént a meglévő burkolat profilmarása, bizonyos helyeken hét centiméter vastagságban a kötőréteg cseréje és az aszfalt kopó-kiegyenlítő réteg beépítése is.

Megújultak az érintett buszmegállóhelyek, és a szakemberek kitisztították az árkokat, a szükséges helyeken padkafolyókákat és átereszeket, a burkolat két oldalán egy-egy méteres nemesített padkát építettek.

A felújított út ünnepélyes átadásán Őri László, a Megyei Közgyűlés elnöke és Pávkovics Gábor, a Baranya Megyei Önkormányzat közgyűlési tagja, Mohács város alpolgármestere mondott avató beszédet. A beruházás részleteit Bánki László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Baranya megyei igazgatója ismertette.

További információ ide kattintva érhető el.

Kiemelt képünk illusztráció.