Megújult a városháza portája

Fotocellás ajtó, mészkő burkolatú padló, ízléses bútorok, új világítás és Zsolnay-tárgyakkal ékesített fogadópult. Mindezeket láthatja, aki e héttől belép a pécsi Városháza épületébe, ugyanis részben pécsi vállalkozások felajánlásai nyomán teljesen átépítették az önkormányzati portát.

hirdetés

A városháza új, ügyfélbaráttá alakított, modernizált portáját valamivel több mint tízmillió forintból építették át a városvezetés javaslatára a szokásos felújítási keret, s felerészben pécsi belsőépítészeti cégek felajánlásai nyomán. Új, ízléses burkolatot kapott a padló, társalgót rendeztek be az automatikusan nyíló, légfüggönyös ajtók mögött, megújult a világítás, s kényelmes ülőhelyeket alakítottak ki.

Mint azt a munkákat koordináló gazdasági ellátó és szolgáltató szervezet illetékese munkatársunknak elmondta, június végén kezdték meg a nyolchetes átalakítást, amelynek legszembetűnőbb eredménye, hogy világosabb, hangulatosabb lett a fogadócsarnok, s a megújított porta a megszokott helyéről a lépcsősor elé került.

Páva Zsolt polgármester az ünnepélyes átadón azt mondta, a tervezés során egyszerre törekedtek a visszafogottságra, a hangulat megteremtésére és a funkcionalitásra. Kiemelte: Pécsett eddig meglehetősen háttérbe szorultak a Zsolnay-értékek, ezért a fogadótérben vitrinekben helyeztek el porcelánokat a gyár különböző időszakaiból.

A polgármester a költségekről azt mondta, a munkát felerészben a felújításban részt vevő pécsi kivitelezők ingyen végezték el, míg a maradék összeget a szokásos felújítási keretből finanszírozták.

A mostani fejlesztéseket továbbiak is követhetik nemsokára, tette hozzá a város első embere, hiszen a felsőbb szinteken is megérettek a cserére a padlóburkolatok, a falakat érdemes lenne volt városvezetők portréival ékesíteni, s – ahogy lent – feljebb is illene kiállítani a pécsi ipar és képzőművészet remekeit.

Tekintse meg az új bejáratról készült felvételeinket!