Megújulva fogadja a turistákat az infopont

Szombatonként is, a szezonban pedig mindennap várja a Pécsre érkező évi százezer vendéget a tourinform hatmillió forintból átalakított új irodája a Széchenyi tér 7. alatt. Az új infopontban helyi és országos fesztiválokra, programokra is lehet belépőket vásárolni.

hirdetés

Mint azt Csizi Péter alpolgármester az uniós támogatások felhasználásával megújított iroda megnyitásán elmondta, Pécsre tavaly 94 ezer turista érkezett, s egy-egy vendég legalább két éjszakát töltött városunkban; a turisták egyharmada ráadásul külföldről érkezik hozzánk, ők pedig legalább 3-4 napot töltenek el nálunk.

Az alpolgármester szerint már ezek az adatok is mutatják, milyen fontos tevékenység az ide érkezők megfelelő kiszolgálása, informálása. Elmondta, az infopont dolgozói minden beérkezőt legalább három idegen nyelven tudnak tájékoztatni szállási lehetőségekről, kulturális és sport programokról, étkezési lehetőségekről, s szinte bármilyen rendezvényre belépőjegyet is lehet náluk váltani.

Szabó Anett, Pécs Infopont irodavezetője beszámolt róla: egy 2009-ben győztes pályázat segítségével jutottak hozzá az iroda felújítását lehetővé tevő forráshoz. Többek között új berendezéseket bútorokat vásároltak, s megújították az iroda arculatát. Hozzátette: teljes akadálymentesítést hajtottak végre, így – ugyanúgy ahogy Pécs felújított közterei – az ingatlan is megközelíthető mozgásukban, látásukban korlátozottak számára.