Megúsztuk az esőt!

Homokzsákok százaival védekeznek a tűzoltók Aggteleken a vasárnap leesett nagy mennyiségű eső ellen, a víz több ház pincéjébe is betört.

hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Szolgálat közlése szerint a falu elején, az út mellett gátat építettek  homokzsákokból, hogy ezzel tereljék el a hirtelen jött eső nyomán lezúduló vizet a településtől. A tűzoltók a nap folyamán Aggtelek több pontján is dolgoztak a pincékbe befolyt csapadékvíz eltávolításán.

Vasárnap délután arról tájékoztatta a tűzoltóság, hogy garázsokat és pincéket öntött el a hirtelen lezúduló eső Mezőkövesden is. A Mészáros Lázár utcában több társasház tizennyolc garázsába ömlött be a víz, amely helyenként egy méter magasan állt az alagsorban, tizenkét autó rekedt bent.

Rázsi András miskolci meteorológus elmondása szerint a villámárvizet egy mintegy fél órás zivatar okozta, amely alatt annyi eső esett, mint amennyi máskor csaknem egy hónap alatt. A heves esőből Cserépfalu is kapott, a szomszédos Heves megyei Felsőtárkányon pedig jég is esett.

(Kiemelt képünk illusztráció!)