Megvan a postavölgyi betörő

Pécsi Rendőrkapitányság Kertvárosi Rendőrőrse betöréses lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen, aki a közelmúltban egy Postavölgyi présházból televíziót, rádiót, kerékpárokat és egy légpuskát tulajdonított el.

hirdetés

Az elmúlt időszakban több betörés történt Postavölgyben, melyek során az ismeretlen elkövető főleg tyúkokat, valamint kerékpárokat, szerszámokat, műszaki cikkeket tulajdonított el. A kertvárosi rendőrök feltételezték, hogy helyismerettel rendelkező, esetlegesen környékbeli lakó lehet az elkövető, ezért széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, amelynek eredményeként el is jutottak egy helybeli fiatalemberhez. A 23 éves fiatalembert elszámoltatása érdekében keresték fel a lakcímén, éppen ő nyitott ajtót a rendőröknek, akik a házba benézve rögtön felismertek több olyan tárgyat, amelyről tudták, hogy biztosan lopásból származik. A házkutatás során lefoglalt tárgyak egy részét – köztük három kerékpárt – a tulajdonosok már vissza is kapták.

A fiatalember kihallgatása során több betöréses lopás elkövetését ismerte be, vallomásában elmondta, hogy az eltulajdonított tyúkok mindegyikét megették. A gyanúsított szabadlábon védekezik, az eljárás a Kertvárosi Rendőrőrsön van folyamatban – tájékoztatott a Pécsi Rendőrkapitányság.