Megvan a magyarországi német nemzetiségiek új vezetője

Szeptember 15-én délelőtt ült össze először a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának (MNOÖ) közgyűlése a korábbi elnök, Heinek Ottó augusztus 20-án bekövetkezett tragikus halála óta. A gyűlés fő témája természetesen az új vezető megválasztása volt. 

hirdetés

Az MNOÖ hivatalos Facebook-oldalán tette közzé a hírt, ami szerint a bólyi származású, eddig alelnöki posztot betöltő Schubert Olívia veszi át a megüresedett elnöki helyet.

“Szomorú és nehéz ilyen körülmények között elvállalni ezt a pozíciót, de lelkiismeretesen, a legjobb tudásom szerint mindent megteszek majd azért, hogy a folyamatosság biztosított legyen”, – köszönte meg a bizalmat az új elnök.

Schubert Olívia a Baranya megyei Bólyból származik. A pécsi Leőwey Klára Gimnázium német nemzetiségi tagozatán érettségizett.

Egyetemi tanulmányait Pécsett kezdte történelem és politológia szakokon, majd ezek elvégzése után a Kölni Egyetemen szerzett Magister Artium végzettséget politikatudomány-germanisztika-történelem szakon, a továbbiakban pedig EU-szakértői és közigazgatási menedzseri diplomát is.

2002-től a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatalban, majd a Miniszterelnöki Hivatalban felelt nemzetiségi és EU-s pályázati ügyekért.

2007-től a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának hivatalvezetője volt.

2013 óta az Audi Hungaria Zrt. Oktatási és Tudományos Kooperációk osztálya vezetői posztját töltötte be egészen 2018 nyaráig.

Hirdetés