Megverte a Fradit a Pécs

Megszerezte a héten második győzelmét is a PVSK-Füszért férfi vízilabda csapata az OBI-ben. A fiúk a Ferencváros gárdáját fogadták és verték meg a bajnokság 11. fordulójában.

hirdetés

Jól kezdett a vendég együttes az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában. Az egykori pécsi játékos, Ambrus Tamás vezette Fradi főként Gojko nagy védéseinek és Francsics remek góljainak köszönhetően 6-4-re vezetett a második negyed végén. A pécsi csapat rendkívül sok hibával, igen indiszponáltan kezdte a mérkőzést. A sok kihagyott helyzet pedig megbosszulta magát.

Ám, egy félidőn át tartott csak a vendég fővárosiak lendülete. A mérkőzés második részében magára talált a PVSK. Sorban használta ki az emberelőnyeit és már a harmadik etapban megfordította az állást 8-7-re. Ekkor 1-0 után először vezetettek újra a hazaiak. A vendég Ferencváros hiába kért időt, eredménytelenül próbálta rendezni sorait.

A baranyai csapat, Bóbis és Kistamás vezetésével már „megérezte a vérszagot” és esélyt sem adott a budapesti alakulatnak. A végig lelkes szurkolótábortól hajtva 12-9 arányú diadalt aratott.

Remek héttel zárta tehát a pécsi vízilabda évet a PVSK-Füszért, hiszen mindkét mérkőzését megnyerte, ezzel pedig felzárkózott a középmezőnybe. Az egyre jobb formába lendülő csapat ráadásként ismét közvetlen riválist vert meg.
A pécsieket legközelebb 2013 január 8-án, szintén hazai medencében láthatjuk a Junior Válogatott ellen, egy szintén küzdelmesnek ígérkező összecsapáson.
PVSK-Fűszért – FTC Waterpolo 12-9 (2-2, 2-4, 4-1, 4-2)

PVSK: Barát – Dragics 1, Ágner, Monostori A. 2, Krizsán 1, KISTAMÁS 3, BÓBIS M. 4. Cs: Lukács G., SCHOFIELD 1, De Blasio, Bertha P.
Vezetőedző: Petik Attila

FTC: PIJOTLOVICS – Vógel, Karteszi, FRANCICS 4, MACDONELL 3, Illés S. 1, Paján 1. Cs: Deutsch, Mocsári M., Major M., Kosik.
Vezetőedző: Ambrus Tamás