Méhcsaládokat loptak Baranyában

Hét Hunor méhcsaládot loptak el a Baranya megyei Magyartelek külterületéről a napokban, de nem csak itt, más megyében, legutóbb Zalában is történt hasonló eset – olvasható az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) honlapján.

hirdetés
Uránia Mozi

Az esettel az Index is foglalkozott, megkeresték az OMME elnökét, Bross Péter pedig azt közölte, 10-20 éve speciális bűnbandák szakosodtak a kaptárlopásra, amit, amiket később eladtak egy másik méhésznek. Mostanság viszont nem volt jellemző ez.

Ha lopás történik, a rendőrségi feljelentés mellett a régió méhészei körbejárják a környék méhészeteit, ellenőrzik a kaptárakat – főként az új méhészeteket nézik meg jobban. Ha elkapják a tolvajt, és kiderül, hogy OMME-tag, azonnal kizárják a szervezettől, sőt büntetőeljárás indul ellene – olvasható az Index cikkében.

A kaptárakról képek is készültek, melyeket ide kattintva nézhetünk meg az Országos Magyar Méhészeti Egyesület honlapján. A szakemberek azt kérik, aki felismeri a kaptárokat, jelentkezzen a 30/6351-255-ös telefonszámon.