Meleg lesz, de eső is lehet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

hirdetés

Várható időjárás az ország területén szombat estig:

————————————————-

Pénteken erősen felhős lesz az ég, többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. Éjszaka főként az ország déli felén szakadozik fel néhol a felhőzet,ott foltokban köd is képződhet. Szombaton napközben már több helyen ki-kisüt a nap, de sok marad a felhő, erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Továbbra is több helyen valószínű eső, zápor, elsősorban keleten zivatar. A délkeleti szél helyenként megélénkül, zivatar környezetében átmeneti szélerősödés is lehet.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 17 és 24 fok között várható, néhol északkeleten és délnyugaton mérhetik a magasabb hőmérsékletet.
Időjárási helyzet Európában:
—————————-

Az Atlanti-óceántól Nyugat-Európán át egészen az Égei-tengerig alacsonynyomású széles sáv húzódik. Területén enyhe, változékony az idő; viszonylag sok a felhő, és többfelé esik az eső, záporeső. A hőmérséklet csúcsértéke 16 és 26 fok közötti. A melegebbet Spanyolország keleti partvidéke mentén és az Égei-tenger térségében mérik, de Nyugat- és Közép-Európában is nagy területen 20 fok fölé melegszik fel a levegő. A kontinens északkeleti harmadán viszont sarkvidéki eredetű levegő halad délkelet felé, a hőmérséklet alig emelkedik 10 fok fölé, és az Ural előterében még havazás is előfordul. Szombat estig a Kárpát-medence időjárásában lényeges változás nem várható; kissé szakadozottabb lesz a felhőzet, de további csapadékra is számítani kell.