Mellékhatások miatt ölt G. Ákos?

Szedésükkor, illetve megvonásukkor is súlyos mellékhatásokat okoznak azok a pszichiátriai gyógyszerek, amelyekkel a pécsi egyetemi lövöldözőt kezelték ámokfutása előtt – írja a Magyar Nemzet hétfői száma.
Tíz éve az Egyesült Államokban egy kamasz megölte nagyszüleit, akinek korábban ugyanazt a készítményt írták fel orvosai, mint G. Ákosnak – olvasható a napilapban.

hirdetés

A pécsi egyetemi lövöldöző büntetőperében fordulópontot is jelenthetnek azok a nemrég elkészült szakértői jelentések, amelyek szerint a vádlott viselkedését a vérengzéskor jelentősen befolyásolhatták a korábban mentális gondjai miatt szedett gyógyszerei – tudta meg a lap. Az újabb szakvéleményekről a G. Ákos elleni eljárás legutóbbi tárgyalásán jelentette be a Baranya Megyei Bíróság, hogy azokat a bizonyítás részévé tette.

A perben így várhatóan a korábbi és a mostani jelentések szerzői ütköztetik majd véleményüket áprilisban. Ismeretes, G. Ákos gyógyszerészhallgató 2009-ben az egyetem biofizikai tanszékén, laborgyakorlaton támadt társaira, engedéllyel tartott pisztolyával egy embert megölt, hármat súlyosan megsebesített. A fiatalember ezután feladta magát – írja a hétfői Magyar Nemzet.

Forrás: Magyar Nemzet