Menjünk sihuhuval a velencei karneválra! – Exkluzív Pákó-videó!

Különvonatot indít a MÁV-START Zrt. a Velencei Karneválra február 17-én, pénteken 18 óra 33 perckor a Budapest-Keleti pályaudvar nyolcadik vágányáról. Az ülő-, fekvő- és hálókocsiból álló szerelvénnyel kényelmesen, átszállás nélkül, éjszakai utazással lehet eljutni a velencei Santa Lucia pályaudvarra és vissza.

hirdetés

A különvonatra/különvonatról a Budapest-Keleti pályaudvaron, Kelenföldön, Székesfehérváron, Siófokon és Nagykanizsán lehet fel- és leszállni. A közvetlen vonat menetrend szerint reggel 9 óra 42 perckor érkezik a gondolák és a lagúnák városába, ahol egy egész napot tölthet ki-ki kedvére az álarcosokkal és a csodálatos ruhakölteményekkel teli karneváli forgatagban. Európa legnagyobb kosztümös rendezvényére ezen a napon is több tízezren érkeznek.

A különvonat február 18-án, szombaton este 21 óra 10 perckor indul vissza Velencéből, érkezése másnap, a Budapest-Keleti pályaudvarra a délelőtti órákban várható. A karneváli különvonatra bárki válthat menettérti jegyet, amely korlátozott számban valamennyi nemzetközi vasúti pénztárban és nemzetközi vasúti jegyet értékesítő utazási irodában elérhető: felnőtteknek 90, gyerekek részére pedig már 45 eurótól.

Az árakat az utas által választott elhelyezés (ülőhely; fekvőhely hat vagy négy személyes fülkében; hálóhely két vagy három személyes fülkében) határozza meg. A legmagasabb árkategória az utasonként 170 eurós, kétszemélyes hálófülke. A jegyeket forintban is ki lehet fizetni az aktuális árfolyamon. Minden utas ajándék velencei útikönyvet kap, továbbá a háló- vagy fekvőhelyes kocsiban helyet foglalók részére reggelit is felszolgál a vonatkísérő.