Halál a Boros István utcában

Egy Boros István utcai négyemeletes panelházhoz vonultak ki vasárnap délután a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők gépkocsijai. A környéken élők riasztották a tűzoltókat, akik az ablakokon kiáramló füstre lettek figyelmesek. A lakásban egy idős hölgy holttestére bukkantak.

hirdetés


Mint azt Bacher Csaba tűzoltó százados, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője lapunknak elmondta, vasárnap délután röviddel fél négy után riasztották a tűzoltókat a Boros István utca 1.-hez. Azt jelezték, hogy az egyik második emeleti lakás ablakain füst áramlik ki.

A szóvivő elmondta, a kiérkező tűzoltók értesítették a mentőket és a rendőrséget is. Mint mondta, a lánglovagok a lakás konyhájában egy idős hölgy holttestére bukkantak, aki nagy valószínűséggel éppen főzött, amikor rosszul lett és meghalt. A lakás, elmondása szerint, nem égett ki, csak nagyobb füst keletkezett a konyhában.

Bacher Csaba azt mondta, a helyszínelés röviddel öt óra előtt is tartott még. Bővebb tájékoztatás a későbbiekben várható.

Korábban írtuk:

A helyszínen lévő környékbeliek elmondása szerint egy kisebb tűzeset történhetett Kertvárosban a Boros István utcai egyik négyemeletes panelház második emeleti lakásában. Elmondásuk szerint egy idősebb néni lakásában jártak a tűzoltók, a rendőrség és a mentők.

Az épületen kívülről szinte semmi sem látszott, azt leszámítva, hogy az egyik második emeleti lakás ablakai tárva nyitva voltak, s egyik-másik függöny is láthatóan leszakadt.

A rendőrség és a katasztrófavédelem későbbre ígért tájékoztatást lapunknak.