Mesterházy: “Orbán négy éven belül meg fog bukni”

Orbánék még semmi olyan döntést nem hoztak, ami válaszolna Magyarország kihívásaira, és esetleg rosszul érinthetné a választókat – erről Mesterházy Attila a Népszavának adott interjújában beszélt. Az MSZP elnöke szerint ha a kormányfő így folytatja, négy éven belül meg fog bukni.

hirdetés

A lap pénteki számában megjelent interjúban Mesterházy Attila arról beszélt, hogy a fideszesek tudatosan kivárják az október 3-i választásokat, egyelőre ez a népszerűségük titka. Mint mondta, a választókkal szemben nem tisztességes az effajta magatartás. Szerinte lassan mindenki belátja, hogy a Fidesz ígéreteiből semmi nem valósult meg, s kalandorpolitikát folytatnak, melynek árát a magyar családok fizetik meg.

Arra az újságírói megállapításra, hogy a Fidesz kriminalizálásokkal igyekszik sakkban tartani az MSZP-t, Mesterházy Attila azt mondta: ezek egyértelmű politikai támadások, amelyeket nem is szabad másképpen kezelni.

Hozzátette: az, hogy ezek az ügyek éppen a választási kampányban kezdtek el sűrűsödni, talán beszédes az emberek számára is. Szerinte alááshatja a demokráciát, hogy a Fidesz a politikai eszköztár részévé tette a feljelentgetést.

Pártjáról szólva azt mondta: az MSZP társadalmi ellensúlyi szerepre készül, s a parlamenti munka mellett a Ház falain kívülre kell vinnie a politikát, vagyis közvetlenül az emberekhez és a civil szervezetekhez fordulnak.