Metamorfózis bábfesztivál

A Bóbita mindennap szerepet kap

Nyolc hazai és három külföldi társulat egy-egy produkcióval mutatkozik be a Metamorfózis bábfesztiválon, amely szombaton veszi kezdetét Pécsen.

hirdetés

A szervező Bóbita Bábszínház arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Zsolnay-negyedben az első ötnapos fesztivál a veszprémi Kabóca Bábszínház Ha Dede című csecsemőszínházi darabjával nyílik meg, ezt a Bóbita Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona című bábjátéka, majd Fabók Mancsi Bábszínházának A székely menyecske meg az ördög című, bábokkal előadott népmeséje követi.

Vasárnap a győri Vaskakas Bábszínház a Metamorfózis, a kaposvári Pályi János a Vitéz László, a pécsi MárkusZínház a Mátyás király szárnyai, a budapesti HUPS! Társulat a Szavak nélkül című előadással jelentkezik.

Hétfőn a Budapest Bábszínház a Semmi című ifjúsági, a lengyelországi Bialystoki Bábszínház pedig az Antigoné szelleme című, felnőtteknek szóló darabbal lép színpadra. Kedden a Szlovákiából érkező Besztercebányai Bábszínház szintén a felnőtt közönséget várja Variációk szerelemre című produkciójával, szerdán a négy év felettieket szórakoztatja a csehországi Naiv Színház A rossz fiú című bábjátékával.

A bábfesztivál keretében szombaton Honty Márta képzőművész bábjaiból nyílik kiállítás a Bóbita épületében. A Tündérszárnyon című tárlat anyagát az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet gyűjteményéből válogatták.

Az 1961-ben alakult Bóbita legutóbb a 2010. évi pécsi Európa Kulturális Fővárosa program idején volt nemzetközi bábos esemény házigazdája, akkor a 15. felnőttbáb-fesztivált rendezte meg.

A Metamorfózis bábfesztiválról további információk a www.bobita.hu internetes oldalon olvashatók.