Meteorológia: felére eshet vissza a hőmérséklet

Elsősorban a Dunántúlon élők már hétfőn ízelítőt kapnak az őszből, estétől több helyen lehet esőre számítani, szerdától azonban visszatér a késő nyárias idő – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hétfőn az MTI-vel.

hirdetés

Az országot elérő hidegfront hatására az Észak-Dunántúlon már most is csak nagyjából 16 fok van. Mindeközben az ország nagy részén még 30, sőt a Tiszántúlon valahol még 32 fok van – mondta Gaál Áron.

A meteorológus hozzátette: a következő órákban nyugat felől megnövekszik a felhőzet, emiatt előbb a Dunántúlon, majd estétől a Duna-Tisza közén is több helyen lehet számítani záporra, zivatarra helyenként jelentős mennyiségű csapadékkal.

A Dunántúlon emellett viharos széllökésekre is számítani lehet.

Kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22-27 fok között várható, de a Dunántúl nagy részén csak 15-21 fok között valószínű – tette hozzá.

Szerdától ismét visszatér a kellemes késő nyárias idő sok napsütéssel, csapadék nélkül. A nappali maximum várhatóan 23-27 Celsius-fok között alakul. A hétvégére a nappali felmelegedés 21-25 fokig mérséklődik, de számottevő csapadékra nem kell számítani – mondta Gaál Áron.