Méterekkel a fejünk felett köröznek majd

A BIOKOM Kft. megrendelése alapján Pécs közigazgatási területén, 1320 hektáron 2012. június 15-én (pénteken) és 16-án (szombaton) este 18 órától 21 óráig repülőgépes légi-kémiai szúnyoggyérítést végeznek Pécsen egyszerre két repülőgéppel.

hirdetés

Amennyiben a meteorológiai előrejelzésekkel ellentétben csapadékos, szeles időjárás lenne ezeken a napokon, és indokolttá válna a gyérítés elhalasztása, akkor a szúnyoggyérítésre 2012. június 18-án és 19-én kerülne sor.

Az irtást K-Othrin ULV nevű anyaggal végzik, amely a méhekre mérsékelten veszélyes! Ezért a társaság azt kéri a méhészektől, hogy a méhek biztonsága érdekében a szükséges intézkedéseket haladéktalanul tegyék meg.

A permetezőszer más élőlényekre és az emberre ártalmatlan. A közterületi használatra engedélyezett szer 10-50 méteres magasságból szórva, parányi cseppekre porlasztva, felhígítva nem jelent veszélyt a lakosságra – ez a módszer éppen a levegőben repülő szúnyogok ellen hatásos. Éppen ezért választották a szakemberek a 18 és 21 óra közötti idősávot a gyérítésre, amikor a szúnyogok legnagyobb része a levegőben van.

Amennyiben szükséges, a BIOKOM Kft. egymás után több alkalommal is megismételteti a szúnyoggyérítést.